YÜKLENİYOR

Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı

Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı
Karbon negatif hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kutes, enerji verimliliği için fabrika binalarında birçok yatırım ve düzenleme hayata geçirdi.

Karbon negatif hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Kutes, enerji verimliliği için fabrika binalarında birçok yatırım ve düzenleme hayata geçirdi. Bu çalışmalarının bir sonucu olarak da ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı.

Kutes'in 30 yılı aşan tecrübesiyle küresel standartlarda yeşil üretim felsefesiyle çalıştığını belirten açıklamada, sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarına devam edildiği ifade edildi. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi'nin, daha az sera gazı emisyonu, enerji maliyeti tasarrufu, çalışanların enerji farkındalığının artması, enerji kullanımı ve tüketimi ile iyileştirme fırsatları gibi hem çevresel hem de ekonomik faydalar sunduğu vurgulandı.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve doğal kaynakları korumak için büyük bir sorumlulukla hareket ettiklerini dile getirdi. Kutmangil, 'Kutes olarak tedarikten ürün satışına kadar değer zinciri boyunca her aşamada sürdürülebilirliğe odaklanıyor ve sürdürülebilirlik stratejimizi entegre bir bakış açısıyla yönetiyoruz. Çevresel etkilerimizi en aza indirme konusunda yatırımlarımıza hızla devam ediyoruz. Enerji yönetim sistemimizle enerji verimliliğimizi en üst seviyeye taşırken, karbon ayak izimizi azaltıyoruz. Haziran ayında devreye alacağımız 26 MWp gücündeki güneş enerjisi santrallerimiz sayesinde ise karbon negatif hedefimize bir adım daha yaklaşacağız.' ifadelerini kullandı.

Karbon negatif hedefine ulaşmak için yürütülen bu çalışmaların yanı sıra, Kutes'in tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirlik stratejisine uygun hareket ettiği belirtildi. Çevresel etkileri en aza indirme amacıyla yapılan yatırımların yanı sıra, üretim süreçlerinde kullanılan malzemelerin geri dönüşümüne de önem verildiği kaydedildi.


 


Kutes, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı
Kategori : Sektör , Şirketler
Haber Sektör : Metal, Döküm ve Kalıp
Yayınlanma Tarihi : 2023-03-24 03:40:53
Görüntülenme : 114
Haber Etiket : kutes , metal , 50001 , enerji yönetim
Değerlendirme için
Üye Girişi Yapın
GOOGLE
NEWS
YORUM
YAP
ARKADAŞINLA
PAYLAŞ
SAYFAYI
YAZDIR
ŞİKAYET
ÖNERİ
FUAR
ARAMA