YÜKLENİYOR

Corpus Enerji, kitle fonlama sisteminde üç farklı Türkiye rekoru kırdı!

Corpus Enerji, kitle fonlama sisteminde üç farklı Türkiye rekoru kırdı!
Güneş enerjisini elektriğe dönüştüren fotovoltaik (PV) panel üretimi projesiyle yatırım turunu tamamlayan Corpus Enerji, kitle fonlama sisteminde üç farklı Türkiye rekoru kırdı.

Corpus Enerji, güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürme projesiyle gerçekleştirdiği yatırım turunda kitle fonlama sistemi üzerinden üç ayrı Türkiye rekoruna imza attı. Bu girişim, fon toplama platformunda 5 Eylül'de başlattığı kampanyada, ilk 165 dakika içerisinde yasal sınırlamalar dahilinde ek %20 fonlama ile 45 milyon TL'lik bir başarıya ulaştı. İlk hedeflediği 37,5 milyon TL'yi %331,3 ile geride bırakarak, turun sonunda 124 milyon 247 bin 733 TL'ye ulaştı ve 6.286 yatırımcıya hisse dağıttı.

Corpus Enerji, 31 yıllık deneyimiyle Türkiye, Almanya ve Çin'de birçok sektörde faaliyet gösteriyor. 5 Eylül'de başlattığı fon toplama kampanyasıyla, şirketin %10,78 hissesini 37,5 milyon TL karşılığında yatırımcılara sundu. Kampanya öncesi, 9.068 yatırımcıdan 147 milyon 437 bin 60 TL'lik ön talep aldılar. Şirket, topladığı bu fonla sermayesini 10 milyon TL'ye çıkaracak. Ayrıca, yatırımcıların talepleri doğrultusunda, belirli bir tarihte hisselerini satmak isteyenlere, şirket kurucusu Baran Kılıç'ın belirleyeceği bir değerle geri alım yapmayı planlıyor.

Corpus Enerji, güneş enerjisini kullanarak sera gazı salınımı olmadan elektrik üretiyor. Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde 12.000 metrekarelik bir alanda, 7.400 metrekarelik bir tesis kurarak yıllık 500 MW fotovoltaik panel üretmeyi hedefliyor. Üç yıl içinde halka açılma planları da bulunuyor.

Corpus Enerji'nin Kurucusu Baran Kılıç, Türkiye'nin güneş enerjisi potansiyelinin yeterince kullanılmadığını belirtti. Şirketin ana hedefi, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirecek teknolojileri geliştirmek. Kılıç, Antalya'daki güneş paneli üretim yatırımlarının temiz enerji vizyonlarının bir parçası olduğunu ve bu yatırımla hem çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı hem de Türkiye'nin enerji bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini belirtti. Önümüzdeki üç yıl içinde borsada işlem görmeyi planladıklarını ve yatırımcılara teşekkür ettiğini ifade etti.


Corpus Enerji, kitle fonlama sisteminde üç farklı Türkiye rekoru kırdı!
Haber Sektör : Elektrik ve Elektronik , Enerji
Yayınlanma Tarihi : 2023-09-22 15:25:38
Görüntülenme : 331
Değerlendirme için
Üye Girişi Yapın
GOOGLE
NEWS
YORUM
YAP
ARKADAŞINLA
PAYLAŞ
SAYFAYI
YAZDIR
ŞİKAYET
ÖNERİ
FUAR
ARAMA