YÜKLENİYOR

Google, 25. yaşını kutluyor.

Google, 25. yaşını kutluyor.
Bugünkü Doodle, Google'ın 25. doğum gününü kutluyor.

Yıllardır bizimle aradığınız için teşekkür ederiz! başlığı ile Google 25. yaşını kutlama mesajı yayınladı.

Dünyanın en popüler arama motoru olan Google, 25. yılını kutluyor. 1998 yılında Stanford Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Larry Page ve Sergey Brin tarafından kurulan Google, kısa süre içerisinde internet kullanıcılarının vazgeçilmezi haline geldi. Şirketin ilk ofisi, Kaliforniya'da Susan Wojcicki’nin garajı olarak hizmet verdi. 2004 yılında halka arz edilen Google, bugün dünyanın en büyük arama motoru olarak biliniyor.

Google, günde ortalama 3,5 milyar arama ile sanayide ortalama 40 bin arama yapıldığı anlamına geliyor. 100'ün üzerinde dilde arama sonuçları sunabilen platform, ilk olarak 'Blackrub' ismiyle çıkış yaptı. Ancak daha sonra, 10 üzeri 100 rakamını ifade eden 'googol' kelimesinden esinlenerek 'Google' adı kullanılmaya başlandı.

Özel günler ve bayramları ana sayfasında yayınladığı doodle ile kutlayan Google, 25. yılını kendi için hazırladığı bir doodle ile kutladı. Google’ın merkezi, ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı olan Mountain View şehrinde bulunuyor. Googleplex olarak adlandırılan merkez binası, dünyanın en büyük ofis komplekslerinden biri olarak dikkat çekiyor.


Google, 25. yaşını kutluyor.
Kategori : Şirketler
Yayınlanma Tarihi : 2023-09-27 17:27:40
Görüntülenme : 158
Değerlendirme için
Üye Girişi Yapın
GOOGLE
NEWS
YORUM
YAP
ARKADAŞINLA
PAYLAŞ
SAYFAYI
YAZDIR
ŞİKAYET
ÖNERİ
FUAR
ARAMA